Informaţii generale

Pierderile de caldură într-o clădire obişnuită se realizează prin intermediul ferestrelor şi uşilor. Îmbunătăţirea calităţii termice a unei construcţii prin metoda izolării termice înseamnă mai puţină energie consumată, deci o economie în plus la factura de întreţinere.

Studiile făcute de specialiştii Deceuninck arată că prin folosirea unui profil pentacameral pierderea energiei se va reduce la 25% comparativ cu ferestrele vechi din lemn, iar aceste sisteme au o amortizare rapidă de până la 2-3 ani.

Izolarea fonică este foarte importantă mai ales în mediul urban, tâmplăria din PVC încadrându-se în clasa fonică 4 sau 5, în funcţie de adâncimea de construcţie a pofilelor.

Condensul este un fenomen ce poate fi prevenit prin respectarea unor anumite recomandări:

  • folosirea unor profile din PVC de calitate
  • folosirea geamurilor termoizolante de joasă emisivitate LOW-E
  • montajul ferestrelor să se facă de la mijlocul peretelui către interior
  • etanşare riguroasă a tâmplăriei pe tot perimetrul acesteia, atât la interior cât şi la exterior
  • aerisirea frecventă a spaţiilor deoarece tâmplăria din PVC opreşte transferul de aer ce se realiza "forţat" prin lipsa etanşării tâmplăriei vechi

Coeficientul de transfer termic este determinat în principal de adâncimea de construcţie a profilelor şi nu de câte camere au.

Astfel, profilele cu adâncime de 60mm au coeficientul de transfer termic cuprins între 1.5 si 1.8 iar cele cu adâncime de 70mm au coeficientul de tranfer termic cuprins între 1.1 si 1.3